07-02-16

Japanse miso ramen met kip (noedelsoep)


Omdat mijn vriend de allerliefst is die er is, wil ik me voor hem graag zo nu en dan in het bijzonder uitsloven in de keuken. Hij is verzot op echte Japanse ramen, en gaat dit dan ook als vaste prik tenminste 2x per jaar met een vriend (die er net zo gek op is) eten in een traditioneel Japans restaurant. Nu wilde ik hem net zo blij maken, als die restaurants kunnen. Dit ramenrecept is even wat moeite, en kost wat tijd. Na het vaker gedaan te hebben kan ik beloven dat het makkelijker gaat. Het is echt iets waar je handigheid in moet krijgen, maar het is zeker de moeite waard (beaamt door mijn vriend en tevens kenner!).

Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g mais
- 2 teentjes knoflook
- 2 kippenborsten
- 2 handjes bladspinazie
- 2 eieren
- 2 x 60 g gekookte noedels
- 2 el miso pasta
- 1 grote duim verse gember
- 6 bosuitjes
- 950 ml kippenbouillon

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 el boter in een soeppan en bak hierin voor circa 2 minuten de mais. Schep de maïs uit de pan en zet het op zij.
Pel nu de knoflook, snijd het gember in plakken en 3 van de 6 bosuien 2 maal door de helft. Doe de kippenbouillon in de pan waar de maïs in heeft gezeten en breng het aan de kook met de tenen knoflook, de gemberplakken en de bosui-stengels. Laat dit voor 30 minuten inkoken zonder deksel.
Kook ondertussen de eieren in 7-8 en blancheer tegelijk in dezelfde pan kort de spinazie. Dit doe je door het kort in het kokende water te houden tot het slinkt en het er vervolgens weer uit te scheppen (dit gaat het makkelijkst met een keukentang). Leg het in een schaaltje voor later.
Spoel de eieren om onder koud water, pel ze, snijd ze in partjes en leg ook deze op zij voor later.
Als de 30 minuten kooktijd van de bouillon om zijn leg je de kippenborsten in de pan. Sluit de pan af met een deksel en laat de kip in 20 minuten gaarkoken.
Snijd nu de overige 3 bosuien in ringen en zet dit wederom opzij voor later.
Schep de kip na 20 minuten uit de pan en trek het uit elkaar met 2 vorken.
Schep het gember, de bosui-stengels en knoflook uit de pan en los de miso-pasta op in de overgebleven bouillon.
Verdeel de noedels over 2 borden en schenk de soep erover. Verdeel ook de maïs, spinazie, bosui-ringen en kip over de borden, leg de eieren erop en eet smakelijk!