13-02-16

Pittig en kruidig oosters stoofvlees


Vorige week maakte ik Indisch stoofvlees. Hoewel je vlees lang in de vriezer kunt bewaren, laat ik het er liever niet lang in liggen. Vandaag dus weer stoofvlees. Natuurlijk niet alleen omdat ik het uit de vriezer wilde, maar natúúrlijk ook omdat ik het gigantisch lekker vind. Mijn persoonlijke voorkeur gaat absoluut (!) uit naar dit recept, maar ieder zo zijn smaak!

Ingrediënten voor 2 personen:
- ca. 325 g runderlappen
- 1 rode peper
- 1 grote teen knoflook
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl komijn
- 1 1/2 tl ketoembar
- 2 el ketjap
- 1/2 el azijn
- 1/2 el bruine suiker
- 2 kruidnagels
- 2 sjalotjes
- 75 g taugé

Verhit 1 el olie in een stoofpan en snijd het vlees in stukken. Voeg wanneer de olie goed heet geworden is het vlees toe aan de pan.
Snijd intussen de sjalotjes, hak de knoflook fijn en snijd het pepertje in halve ringen (voor meer pit haal je de zaadjes er niet uit, maar laat je deze zitten).
Schep wanneer rondom bruin gebakken, het vlees uit de pan en leg het op zij.
Bak in de pan de sjalotjes, het knoflook en het pepertje, en voeg de ketoembar en het komijnpoeder toe.
Voeg na 2 minuten bakken het vlees weer toe aan de pan, samen met de ketjap, het azijn, de nootmuskaat, de suiker, de kruidnagels en 150 ml water. Breng het op smaak met wat zout.
Laat het geheel op een laag vuurtje met de deksel op de pan voor zeker 1 1/2 uur door pruttelen (echter hoe langer, hoe beter).
Trek na de kooktijd het vlees met 2 vorken uit elkaar.
Was de taugé, en roer het door de pan. Laat het nog 10 minuten zachtjes, zonder te koken, samen doorwarmen. Als het geheel nog wat te vloeibaar is, laat het dan zonder deksel doorwarmen.
Dien het op met rijst. Voor erbij is atjar en emping erg lekker.

Eet heerlijk