05-02-16

Spaghetti met spinazie, spekjes en pesto-roomsaus


Vandaag was ik weer alleen thuis en had geen zin in veel moeite, maar wel in spekjes en spinazie. Ik toverde dit heerlijke recept tevoorschijn met dingen die we nog in huis hadden op tafel. Het is een heerlijke maaltijd geworden, waar lekker mee valt te variëren. Voeg bijvoorbeeld eens prei of bosuitjes toe, of neem wat minder spinazie en voeg erwtjes toe. Voor een vegetarische variant laat je de spekjes weg en geef je er een gebakken of gekookt ei bij. Het lijkt mij ook wel lekker er eens rozijnen door te doen...

Ingrediënten per persoon:
75 g spaghetti
55 g spekreepjes
1 el pesto
175 g spinazie
1/2 ui
1 el crème fraîche

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Bak in een droge koekenpan de spekjes op een hoog vuurtje. Snipper terwijl de spekjes knapperig worden de ui, draai het vuur lager en voeg de uisnippers toe aan de pan.
Wanneer de ui mooi aan het karameliseren is voeg je de spinazie toe.
Roer tot slot de crème fraîche en pesto erdoor en breng het op smaak met zout en peper.
Haal de pannen van het vuur, giet de spaghetti af en schep het goed om met het spinazie-mengsel.
Eet smakelijk!