17-02-16

Pindasaus met kip, perzik en zoete puntpaprika voor bij pasta of rijst


Dit idee zat al maanden in mijn hoofd, en vanavond heb ik het dan eindelijk eens uitgevoerd. We hebben heerlijk gegeten en ik deel dit verrukkelijke smaken combinatie recept dan ook graag met iedereen die het proberen wil!

Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 grote zoete puntpaprika
- 50 g taugé
- 1/2 ui
- 1 pepertje (weglaten voor niet pittige versie)
- 1 teen knoflook
- 2-3 el pindakaas & bloem of satésaus
- 2 kipfilets
- 4 perzikhelften (uit blik)
- rijst of pasta

Snipper de ui, pers het knoflook en snijd het pepertje fijn (laat de zaadlijsten zitten).
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin zachtjes de gesneden groenten aan.
Snijd ondertussen de paprika en de kip in blokjes. Voeg eerst de kip toe aan de pan, en wanneer deze gaar is ook de paprika. Breng het op smaak met zout en peper.
Was de taugé, snijd de perziken in stukken, en kook de rijst of pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Strooi nu indien je saus maakt van pindakaas wat bloem over de pan en bak het heel kort aan. Schep vervolgens de pindakaas in de pan en schenk langzaam terwijl je roert scheutje voor scheutje melk of water bij de pan, tot er een saus van gewenste dikte ontstaat. In geval van kant en klare saus schenk je dit in de pan.
Voeg vervolgens de taugé en perzikstukjes toe aan de pan. Zorg dat het geheel vanaf dit moment alleen verwarmd wordt, en niet aanbakt.
Eventueel opnieuw op smaak brengen met zout en peper, opdienen en aanvallen! Eet smakelijk.