19-02-2016

Aardappelcurry met kikkererwten en gestoofde kip


Weer een gerecht idee dat al weken in mijn hoofd rond spookte, maar waar het gewoon niet van gekomen is het te maken. Deze curry is heerlijk kruidig, maar wel zacht.  Extra lekker is hij met wat verse bladspinazie erdoor. Hoewel curry normaal gesproken vaak met rijst gegeten wordt, kan het ook best zonder gegeten worden. In dit geval is het recept voldoende voor 2 personen.

Ingrediënten voor 3 personen:
- 350 g (zoete) aardappels (zonder schil)
- 2 kippenborsten
- 1 grote knoflookteen
- 1,5 el kurkuma
- 1/2 tl ketoembar
- snuf chili
- 1 1/2 el geraspte gemberwortel of 1/3 tl djahé
- 200 g kokosmelk
- 0-250 ml kippenbouillon
- 2 el tomatenpuree
- 1/4 tl citroensap
- 175 g kikkererwten
- 200 g tomatenblokjes uit blik

Schil de aardappels, halveer ze en kook ze heel kort voor in 8-10 minuten. Laat ze goed uitlekken en snijd ze in kubussen.
Doe de aardappels samen met de knoflook, kurkuma, koriander, gember, kokosmelk, tomatenpuree, citroendruppels en de tomatenblokjes in een ruime pan, breng het op smaak met zout en peper en breng het aan het pruttelen. 
Leg de kippenborsten in de pan, en giet net zoveel bouillon erbij tot ze net onderstaan (voeg liever niet meer dan 250 ml toe, gezien het anders al snel te vochtig wordt). 
Doe de deksel op de pan en laat het geheel zo'n 30 minuten op een matig vuurtje doorkoken. Roer wel zo nu en dan, om te voorkomen dat het aankoekt.
Haal na 30 minuten koken de kip uit de pan en snijd het in stukken. Doe de kip terug in de pan en voeg de kikkererwten (en spinazie) toe.
Laat als het geheel wat te vochtig is de deksel van pan terwijl het door pruttelt, zodat het wat in kan koken tot het de gewenste dikte heeft. Zet indien dat niet het geval is de deksel terug op de pan en warm het geheel nog enkele minuten door. Proef en voeg chilikruiden toe naar smaak.
Opdienen met rijst en wat koriander om te garneren voor de liefhebber.
Eet heel smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten