23-02-2017

Krokante sojanoten

Dat je kikkererwten kunt roosteren tot de heerlijkste krokante nootjes weten we inmiddels wel. Dat er echter ook andere bonen en dergelijken te roosteren zijn die super lekker zijn mag nog wel wat bekender worden!

Een tijdje terug postte ik al over deze jammie 'krokante tuinbonen-snack'. Vandaag schrijf ik over sojaboon nootjes, die als je het mij vraagt nóg lekkerder zijn, en zelfs nóg gezonder! Sojabonen zitten bommetje vol eiwitten en bevatten relatief weinig koolhydraten. In elk geval het ultieme tussendoortje voor deze diabeet dus!

- 160 g sojabonen
- 1 tl olie
- je favo kruiden


  • Laat de bonen een nachtje weken.
  • Kook de volgende dag een pan met voldoende water en voeg wat zout toe. Zodra het kookt kunnen de bonen er bij. Breng het opnieuw aan de kook en laat het vanaf dit moment voor 6 minuten zachtjes doorkoken.
  • Giet de bonen af en spoel ze goed om met koud water. Je kunt nu eventueel de velletjes gemakkelijk los pellen. Dit is niet noodzakelijk, maar de boontjes zullen gelijkmatiger en beter geroosterd worden.
  • Droog de bonen, meng ze met de olie en je kruiden naar keuze (2 tl sojasaus is ook erg lekker).
  • Rooster de bonen in de oven of in de Airfryer op 175 graden. Hussel ze elke 10 minuten even goed door elkaar, Elke oven is anders, dus indien nodig kun je gemakkelijk de tijd wat verlengen.

*De nacht weken kun je in principe ook overslaan. De bonen moeten dan ca. 30 minuutjes zachtjes koken i.p.v. 6.