25-02-2017

Sesamnoedels met spinazie en spiegelei


Dit fijne recept is perfect voor een snelle en gezonde lunch. De meeste ingrediënten heeft bijna ieder huishouden wel in de keukenkastjes staan. Mocht je geen spinazie hebben kun je dit best vervangen door een andere soort groente die je wel op voorraad of als restje hebt liggen. De zwarte azijn die nodig is voor dit recept geeft een noot-achtige diepe smaak aan de noedels, en is te krijgen bij alle Aziatische toko's onder de naam Chinkiang Vinegar. Als je het niet in huis hebt en niet wilt aanschaffen voor die ene keer, is het vervangbaar voor rijstazijn, gewone azijn, maar je kunt rode wijnazijn ook proberen. Eigenlijk valt er verder vrij weinig interessants over deze noedels toe te voegen.

So, let's get noodling!

Ingrediënten voor 2 lunch porties:
- 1/2 tl knoflook
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 1/4 tl zwarte azijn (anders rijstazijn/gewone azijn)
- 1 tl suiker
- 1/2 tl sesamzaadjes
- 1/8 tl chili vlokken of 1/4 tl gehakt rood pepertje
- 120 g noedels
- 2 eieren
- 1 tl knoflook
- 120 g blad spinazie

  • Mix de eerste 7 ingrediënten door elkaar en zet opzij. 
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak twee spiegeleieren en strooi hier wat zout en peper over.
  • Giet de noedels goed af en meng er de sesam-saus door. Doe deksel op de pan en laat het intrekken.
  • Verhit ondertussen een paar druppels olie in een wok en fruit hierin de knoflook aan. Voeg zodra je deze begint te ruiken de spinazie toe met wat zout en peper. Wok de spinazie tot het net helemaal geslonken is en haal het dan gelijk uit de pan, zodat het structuur behoud.
  • Verdeel de noedels over de borden samen met de spinazie en de eieren. Top het af met wat extra sesamzaadjes en chili vlokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten