
So, let's get noodling!
Ingrediënten voor 2 lunch porties:
- 1/2 tl knoflook
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 1/4 tl zwarte azijn (anders rijstazijn/gewone azijn)
- 1 tl suiker
- 1/2 tl sesamzaadjes
- 1/8 tl chili vlokken of 1/4 tl gehakt rood pepertje
- 120 g noedels
- 2 eieren
- 1 tl knoflook
- 120 g blad spinazie
- Mix de eerste 7 ingrediënten door elkaar en zet opzij.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak twee spiegeleieren en strooi hier wat zout en peper over.
- Giet de noedels goed af en meng er de sesam-saus door. Doe deksel op de pan en laat het intrekken.
- Verhit ondertussen een paar druppels olie in een wok en fruit hierin de knoflook aan. Voeg zodra je deze begint te ruiken de spinazie toe met wat zout en peper. Wok de spinazie tot het net helemaal geslonken is en haal het dan gelijk uit de pan, zodat het structuur behoud.
- Verdeel de noedels over de borden samen met de spinazie en de eieren. Top het af met wat extra sesamzaadjes en chili vlokken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten