09-10-15

Gezonde, rijkgevulde spaghetti bolognese speciale


Gezien we de afgelopen dagen flink wat restjes hadden opgespaard was het tijd er wat weg te werken. Zo min mogelijk weggooien blijft een belangrijk principe wat mij betreft! De meeste restjes waren perfect voor een bolognese saus. In plaats van selderij werd het alleen selderijblad, en ook de (gepelde) tomaten ontbreken. Maar, als dit dan niet een bolognese saus genoemd mag worden, heb ik liever geen spaghetti bolognese, maar spaghetti ala onderstaand bereid!

2-3 personen:
1/4 courgette
35 g tomatenpuree
250 g pastasaus
1 kruidnagel
4 jeneverbessen
witte wijn(-azijn/azijn)
0,5 ui
1 knoflookteen
stengels bladselderij
200 g gehakt
140 g spaghetti
50 g wortel

Snijd de courgette in plakken en snijd deze in vieren. Snipper de ui en snijd enkel de stengels van de bladselderij in korte reepjes. Snijd tot slot de wortel in kleine blokjes en pers de knoflook fijn.
Verhit nu wat olie in de pan en begin met het bakken van de ui en knoflook. Voeg na ca. een minuutje de overige groentes toe en zorg dat ze goed, maar zacht gebakken worden.
Voeg nu het gehakt toe en bak het gaar. Pas als het gaar is breng je het op smaak met wat zout, de jeneverbessen en de kruidnagel. Voeg als laatste peper toe, zodat deze niet bitter wordt.
Vervolgens voeg je de pastasaus en tomatenpuree toe, samen met een scheut witte wijn, witte wijnazijn of azijn.
Terwijl dit op een matig vuurtje doorpruttelt kook je de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als de pasta bijna klaar is vis je de kruidnagel en de jeneverbessen uit de pan, giet je de pasta af en dien je beide op met eventueel wat geraspte kaas ernaast!