18-10-15

Tagliatelle met doperwten en romige gehaktsaus


Pastatijd! Dit was een erg smakelijke maaltijd! Het enige dat miste is 60 g champignons in ons maaltje. Blijkbaar had de marktmeneer niet helemaal goed gemeten, want er zat minder in het zakje dan ik besteld had. Kan gebeuren natuurlijk, maar een volgende keer gebruik ik wel gewoon 125 g, ik ben er veel te gek op...

(Ja, je ziet het...
bij mij is het vaak de vulling met pasta,
in plaats van andersom)
2-3 personen:
200 g gehakt
2 knoflookteentjes
125 g kastanjechampignons
250 g doperwten (uitgelekt)
80 ml kookroom

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Pers het knoflookteentje en fruit deze voor 1 minuut in een koekenpan met een scheutje hete olie. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze in enkele minuten rul.
Maak tijdens het rullen van het gehakt de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg deze toe aan het gehakt en bak het samen voor ongeveer een minuut.
Voeg nu de kookroom, gevolgd door de doperwten toe, en warm het geheel nog zo'n 5 minuten op een matig vuurtje door.
Breng de saus op smaak met zout en peper en giet de pasta af.

Klaar is kees!


* Wissel de doperwten af met een andere groente, zoals spinazie of snijbonen