11-10-15

Penne met romige hamsaus met artisjokharten


Artisjokharten zijn een uiterst gezond ingrediënt, en wordt ook al als zodanig sinds de middeleeuwen geïnterpreteerd. Ze zitten vol vezels, mineralen en vitaminen. Ze bevorderen onder andere de gemoedstoestand, spijsvertering, en voor mij nog wel het belangrijkst: de bloedsuiker. Gezien ik de laatste tijd een beetje met mij diabetes aan het klungelen ben, was het een zeer welkom ingrediënt in deze heerlijke pasta maaltijd!

2 personen:
blik artisjokharten
1 knoflookteentje
100 g hamblokjes
halve ui
tijm
65 g zuivelspread

Verhit een scheut bakvet in een koekenpan en snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Als het bakvet heet is bak je de knoflook en het uitje, en voeg je de ham toe.
Terwijl dit op een matig uurtje aan het bakken is bereid je de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal terwijl ook dit aan het gaar worden is de artisjokharten uit het blik, en bewaar het vocht waar het in zat. Snijd de artisjokharten in stukken en voeg deze bij de ham en de ui in de pan.
Voeg tot slot de zuivelspread toe, en leng de saus aan met het vocht van de artisjokharten. Indien de saus hierdoor te zurig wordt voor je smaak, kun je het ook aanlengen met wat kookvocht van de pasta.
Breng de saus op smaak met peper.
Dien de penne met de saus op, en maak het af met wat tijm.

Bon appetite!