02-10-15

Stoof van tuinbonen en andere groenten met braadworst in een heerlijke saus

De man des huizes had de wens weer eens tuinbonen te eten. Dat vond ook ik een goed idee. Ik had alleen niet zo'n trek in tuinbonen met aardappelen en een stuk vlees, en daarbij was dat ook niet praktisch gezien er van alles in huis was dat we beter vroeger dan later konden gebruiken. Ik heb goed nagedacht en kwam met dit idee. Het was ontzettend lekker, en above all: vriendlief was onder de indruk en heeft gesmuld!

2 personen:
80 g wortel
220 g tuinbonen
200 g aan braadworst
0,5 courgette a 130 g
aardappelen
rode wijn(azijn)
8 el tomatensaus a 160 g
komijn

Snijd de braadworsten in plakken van een kleine centimeter, verdeel deze weer in vier stukken en bak ze in wat olijfolie in een ruime pan met wat zout en peper.
Snijd vervolgens de courgette in gehalveerde plakken en de wortel in plakjes.
Schil ook de aardappels (of laat het schilletje lekker zitten...) en snijd ze door de helft. Zet een pan op het vuur en kook hierin de aardappels met zout in ca. 16 gaar en zacht.
Voeg de courgette toe aan de worst en de wortelplakjes aan de pan met aardappelen.
Na 5 minuten de courgette mee te hebben gebakken voeg je de uitgelekte tuinbonen toe.
Breng het geheel op smaak met zout, peper en komijn. Er mag aardig wat komijn door, pas de hoeveelheid aan tot je tevreden bent.
Voeg vervolgens ook de tomatensaus toe met een scheutje rode wijn(azijn) en laat het geheel voor 15 minuten met de deksel op de pan doorpruttelen.
Als de aardappels en wortelplakjes gaar zijn giet je ze af en roer je de wortelplakjes door de pan met worst, groente en saus.

Dien op en eet smakelijk!