19-10-2015

Kikkererwten linzensoep



Ik ben vandaag de hele dag alleen thuis... Ik vind het helemaal niet leuk om alleen te eten, dus om er toch nog enigszins van te genieten dat het moet, probeer ik het koken in elk geval spannend te houden. Het is natuurlijk gemakkelijk om voor een snelle hap te kiezen, maar ik ben blij dat vanavond niet gedaan te hebben:

2 personen:
0,5 ui
1 stengel selderij
1 wortel
130 g rode linzen (uitgelekt, zonder vocht) *
120 g kikkererwten (uitgelekt, zonder vocht)
mespunt korianderpoeder (djahé)
0,75 tl komijnpoeder
ca. twee snufjes kaneel
1 grote knoflookteen
evt. een beetje chilipeper
200 g tomatenblokjes uit blik
450 ml groentebouillon
citroen

Snipper de ui, pers het teentje knoflook uit en snijd de wortel en de selderij in stukjes. 
Verhit olie in een ruime pan en fruit de hiervoor genoemde ingrediënten samen voor 2 á 3 minuten op een laag vuurtje. Als het een beetje lijkt aan te bakken of kleverig wordt, voeg je wat druppels water toe.
Schep nu de linzen, tomatenstukjes en uitgelekte kikkererwten in de pan. Roer vervolgens de kruiden er goed door, tot het gelijk verdeeld is over de inhoud van de pan.
Voeg tot slot de groentebouillon toe, breng het aan de kook en laat het nog zo'n 10-15 minuten doorpruttelen. 
Pureer de soep licht, zodat hij nog wel wat structuur houdt, proef, en voeg indien gewenst nog wat zout of extra kruiden toe.
Dien de soep op met naan- of stokbrood, en wat citroensap ernaast, zodat iedereen dat zelf naar smaak toe kan voegen.

Eet smakelijk!


* Indien je droge linzen gebruikt, gebruik dan 65 g en kook het in 130 ml water
* Verdeel er evt. wat verse blaadjes selderij over, dat ziet er leuk uit :)
* Voeg evt. een snuf kerrie toe. Hoewel dit de smaak erg veranderd, kan dit een leuke en lekkere afwisseling zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten