27-10-15

Herfstige ovenschotel met boontjes, appel, gehakt en aardappelpuree


Zo, vandaag was het wel weer eens tijd voor aardappel op het menu... Ik zit blijkbaar in een langdurige ik-heb-zin-in-herfstachtig-eten-periode. Alle ingrediƫnten van dit recept passen mooi in dit plaatje. Ik heb er een ovenschotel van gemaakt, maar het kan natuurlijk ook prima zonder oven.

2-3 Personen:
275 g sperziebonen
1 appel
275 g gehakt
6 aardappelen
melk (+- 150 ml)
1 kruidnageltje

Vervarm de oven voor op 180'C.
Dop de sperziebonen en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Schil de aardappelen en kook deze in een pan met zout water voor ca. 18 minuten.
Verhit wat bakvet in een pan en rul hierin het gehakt met zout, peper en het kruidnageltje.
Snijd intussen de appel in blokjes en voeg deze als het gehakt gaar is toe aan de pan, schep het goed om en zet het vuur wat lager.
Giet nu de aardappelen af en stamp het met een scheut melk tot een mooie puree met eventueel een klontje boter.
Schep nadat je het kruidnageltje uit de pan gevist hebt, het gehakt in een ingevette ovenschaal en dek het af met de puree.
Zet de schotel voor ca. 20 minuten in de oven.
Dien de ovenschotel op met eventueel wat kaneel erover en zeker wat appelmoes ernaast.

Eet smakelijk!