07-01-16

Makreel in pittige, zoete tomatensaus


Beste recept van 2016 tot nog toe! Jaja, 2016 telt inderdaad nog maar 7 dagen = 7x avondeten, waarvan 5x zelf gekookt... Dat bewijst maar weer, laten we het daar maar op houden! We hebben beide echt enorm genoten. Hoewel we beide van vis houden, eten we het relatief weinig. Dit soort avonden bewijzen maar weer hoe suf dat eigenlijk is...

2 Personen:
140-160 g rijst
1/2 ui
2 tomaten
1 gestoomde makreel 
1/2 el sambal
1 el tomatenketchup
1 el ketjap
1 tl kerrie
250 g sperziebonen (of andere groente naar keuze)

Kook de groenten, en de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en fruit deze in een pan met hete olie voor ca. 3 minuten.
Ontvel de tomaten door het steeltje en groene stukje eruit te snijden. Snijd aan de andere zijde met een scherp mes 2 ondiepe sneeën, zodat er een kruis ontstaat. Dompel ze kort onder in heet water en vervolgens in koud water. Het velletje kun je nu gemakkelijk lostrekken.
Snijd de tomaten in stukjes, draai het vuur laag en voeg de tomaat toe aan de uisnippers.
Voeg de kerrie, sambal, tomatenketchup en ketjap toe en breng het op smaak met wat peper. Bak dit enkele minuten door.
Ontvel de makreel, haal de graatjes eruit en verdeel hem in stukken. Voeg de vis toe aan de pan, roer het heel voorzichtig om en verwarm het geheel even kort door.
Serveren met de rijst en sperzieboontjes!