09-01-16

Pittig stoofvlees met fetakaas

Vandaag is het zaterdag en hoefden we (met uitzondering van boodschappen doen en onze zaterdagmarktroutine) het huis niet uit. De rest van de week zijn we allebei vaak pas na 18:00 thuis. Vandaag was dus een uitstekende dag om iets te maken wat wat langer duurt om te bereiden: stoofvlees NATUURLIJK!
Helaas heb ik deze keer geen foto kunnen maken van het resultaat, maar ik beloof dat ik het nog een keer zal maken, en als nog een foto zal uploaden.

2 Personen:
300 g runderriblappen (zonder pezen)
1/2 runderbouillonblokje
75 g tomatenpuree
1 el oregano
1 gele paprika
1 laurierblaadje
2 el azijn
1 1/2 el olijfolie
chilikruiden
paprika poeder
wat fetakaas

Haal de pezen van het vlees en leg het in een ovenschaal. Schep de stukken goed om het om met het azijn, de olie, de oregano,, een snuf chili en paprikapoeder, wat zout en peper, en laat het 15 minuten intrekken. Verwarm in dit kwartiertje de oven voor op 175 graden.
Voeg na de 15 minuten de tomatenpuree toe en verkruimel het bouillonblokje boven de schaal. Giet water in de schaal tot het vlees bijna helemaal onderstaat. Zet de schaal in de oven en schep het gedurende een uur zo nu en dan om, en voeg telkens als er veel vocht verdampt is een extra scheut water toe.
Snijd de gele paprika en blokjes en voeg deze na een uur toe aan de schaal.
Haal ook het vlees uit de schaal, snijd het in stukken en leg het terug. Zet de schaal terug in de oven en schep het weer gedurende een uur zo nu en dan om en controleer dan ook weer of er nog wat water bij moet.
Haal na een uur de schaal uit de oven en proef de saus. Deze zou vrij dik moeten zijn, en niet te soepel en waterig. Breng deze indien nodig op smaak met nog wat extra zout, peper, oregano, paprika en chili. Zet de schaal nog tenminste (mag ook langer natuurlijk!) in de oven.
Serveer het stoofvlees met witte rijst, en verkruimel de kaas erover.