19-01-16

Tagliatelle met broccoli, kip en rode pesto roomsaus


Na een weekendje weg te zijn geweest, en niet uiterst gezond gegeten te hebben was ik wel weer toe aan wat vitamines en een gezond avondmaal.
Ik had ook niet zo'n zin in een intense smaakbom in mijn mond, dus maakte ik lekker wat milds en romigs. Wij aten als pasta tagliatelle erbij.

Ingrediënten voor 2 personen:
1 kleine broccoli
125 g kastanjechampignons
1/2 ui
125 g kookroom
1 grote kipfilet
2 el rode pesto
150 g tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd roosjes van de broccoli en maak het schoon. Kook het 2-3 minuten in water met wat zout. Schep dan de broccoli eruit en kook de pasta in hetzelfde water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de kip droog, snijd het in stukjes en snipper de halve ui. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kip en het ui. Breng het op smaak met zout en peper.
Was de kastanjechampignons, snijd ze in plakjes en voeg ook deze aan de pan toe.
Voeg wanneer de kip gaar is de broccoli toe en schep het gedurende 1 minuut om in de pan.
Voeg tot slot de kookroom en de pesto toe.
Serveer het met de tagliatelle.

Eet smakelijk!