26-01-16

Gevulde pannenkoeken met witte kool en satégehakt


Het laatste pannenkoeken recept waarover ik blogde, (gevulde pannenkoeken uit de oven met spinazie, ham en tomatensaus), is alweer een tijd geleden. Dat pannenkoeken recept is bij ons thuis zo geliefd, dat we het al eens 3 keer in 2 1/2 week tijd gegeten hebben.
Mijn voornemen was toen al om te experimenteren met andere manieren om gevulde pannenkoeken te maken. Het heeft even geduurd, maar vanavond was het zo ver, en het is een heel andere versie dan de voorgaande geworden (desalniettemin werkelijk minstens zo verrukkelijk).
Een belangrijke tip voor als je kant en klare pannenkoeken gaat gebruiken: warm ze eerst even voor, anders gaan ze geheid breken...
Ik heb mijn inspiratie uit een uit allerhande blaadje opgedaan, en dat resulteerde in het volgende:


Ingrediënten voor 2 personen:
4 pannenkoeken (niet te klein)
150 g gehakt
300 g witte kool
1 1/2 el pindakaas 
1 el ketjap
1 tl sambal
geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de kool in repen en bak ondertussen het gehakt in een wok met wat olijfolie rul.
Breng het gehakt op smaak met zout en peper en bak vervolgens de kool mee.
Voeg na enkele minuten een scheut water toe (ca. 50 ml), en stoof de kool in 5 minuten gaar.
Voeg de pindakaas, ketjap en sambal toe, en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg eventueel als dat nodig is wat extra water toe om de saus wat fijner te maken.
Verdeel de pan-inhoud over de pannenkoeken, rol ze op en leg ze in een ovenbestendige schaal, of simpelweg op een beklede of ingevette bakplaat.
Strooi de kaas erover en zet het voor 7 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk


* Alle gevulde pannenkoek-recepten zijn te vinden onder de tag 'gevulde pannenkoeken', in het trefwoorden menu aan de rechterkant