28-01-16

Snelle zwarte bonen chili


Tijd voor een simpele chili. We zijn de hele week, correctie, de hele ganse maand beide gigantisch druk geweest. Hoewel ik het belangrijk vind om toch tijd en aandacht aan een goede avondmaaltijd te besteden, is het er meerdere keren bij in geschoten. Het hoeft overigens niet altijd veel tijd te kosten, maar gezien ik koken erg leuk vind is dat soms lastig om aan toe te geven. Vandaag is het bewijs van hoe enorm lekker simpel én zelf koken, zonder pakjes kan zijn.

Ingrediënten voor 2 personen:
1 wortel
1 teentje knoflook
300 g passata
350 g zwarte bonen
200 g kidneybonen
1 rood pepertje
60 g spekjes
2 el ketchup
1/4 tl paprika
Om te serveren: avocado, crème fraîche en (bruine) rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de wortel in halve plakken en pers het teentje knoflook. Verwijder het stronkje van het pepertje en snijd hem in de lengte door de helft. Verwijder, afhankelijk of je van pittig houdt, de zaadlijsten en snijd beide helften fijn (indien je van pittig houdt, laat je de zaadlijsten en de zaadjes zitten).
Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de wortel samen met de knoflook en de spekjes.
Voeg na 5 minuten de passata, bonen, ketchup en het fijngesneden pepertje toe. Breng het op smaak met de paprika, zout en peper en laat het voor zo'n 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Dien het op met rijst en geef er eventueel wat crème fraîche en avocado bij.

Eet smakelijk